RADOSNA VIJEST - br. 178
Sarajevo, 19.01.2023

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih širi misijsku svijest

Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije, na čelu s ravnateljem dr. sc. Šimom Maršićem, i ove godine prikupljali su sredstva za misije i naše misionare. Prikupljena sredstva namijenili su njihovu bivšem djelatniku i suradniku, a sada misionaru u Ugandi, vlč. Stipici Lešiću.

Svojim projektima i otvorenošću za dijalog Centar prednjači ne samo u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, nego i u cijeloj regiji te daje vizije pastorala spram društvenim događanjima i vremenima u kojem živimo. U njihovim projektima, a posebno u radu sa župnim animatorima, prisutna je i misijska djelatnost Crkve. Njihov odnos prema misijama u skladu je s idejama utemeljitelja Papinskih misijskih djela i učenjem Crkve. On je prožet molitvom, animacijom i konkretnom pomoći. Posebno valja istaknuti njihovu otvorenost za suradnju s Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini. Takva su umrežavanja prijeko potrebna i imperativ su sadašnjosti i budućnosti Crkve.

Koristimo prigodu da zahvalimo ravnatelju Maršiću i djelatnicima Centra za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Njihov rad s mladima, njihova društvena angažiranost i otvorenost približava evanđeoske vrijednosti svakomu čovjeku i pomaže u obnovi Crkve, ali i cijelog društva.

PMD BiH

Tiskaj    Pošalji