fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Split, 09.09.2023

Mala Bolivija na Pojišanu u Splitu

Misijsko ozračje preplavilo je svetište Gospe od Pojišana u Splitu dana 4. rujna 2023. godine. Večernju sv. Misu predslavio je misionar kapucin fra Ivica Vrbić iz misije Minero u nadbiskupiji Santa Cruz u Boliviji zajedno sa upraviteljem svetišta fra Žarkom Lučić i fra Matom Puđa. Bio je to ujedno i vrlo dirljivi susret sa vjernicima ove župe i svim ostalim prisutnim vjernicima prijateljima misija. Fra žarko je naglasio da ova župa posebno pomaže misije u Boliviji , Tanzaniji i Haiti. Naime, fra Ivica je došao u Hrvatsku na provincijski Kapitul svoje provincije. Dolaskom u Split želi zahvaliti svojoj subraći kapucinima i vjernicima župe Pojišan koji mole za misije i misionare i svojim donacijama pomažu siromahe i školovanje djece u kapucinskoj misiji u Boliviji. Tijekom propovijedi fra Ivica je naglasio koliko treba misionarima duhovne snage za djelovanje u misijama te ispričao potresne situacije duhovne i materijalne koje oni susreću i doživljavaju.

Naglasio je kako je Bolivija u pravom smislu misijska zemlja jer domaća Crkva treba tek stati na svoje „vlastite noge“. Svoje osobno iskustvo u susretu sa najtežim bolesnicima izrazio je ovako: Isuse to si Ti, tebi pomažem. Iznio je svoj poziv od malena kako je želio biti misionar, ali naglasio . Što bih ja bez Božje i vaše pomoći? Neka vas Majka od milosti i svi naši svetci i blaženici zagovaraju kod Gospodina te vam On bude hvala i zahvala.

Misionar fra Ivica Vrbić posebim biranim riječima zahvalio je splitskoj provinciji sestara Služavki Malog Isusa, odnosno Društvu Prijatelja Malog Isusa sa pročelnicom s. M. Dolores Brkić (nazvao je s. Dolores, veleposlanicom misija) koji "marljivo, ustrajno pomažu njegovu misiju molitvom i donacijama". Zadivljen je gorljivošću svih PMI-a kad se organiziraju misijske izložbe. "Nastavite sa srcem pomagati najpotrebnijima i ja ću nastaviti moliti za svih vas", kazao je.

Na koncu sv. Mise misionar je ostao među vjernicima koji su rado slušali i zahvaljivali Bogu i Gospi za ovaj blagoslovljeni susret. (missio.ba/ssmi.hr)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji