fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Rwentobo, 05.09.2023

Posjet s. Lidije Matijević, provincijske predstojnice Splitske provincije sestara franjevki zajednici u Rwentobu

Prilikom kanonske vizitacije i prvog posjeta misiji u Demokratskoj Republici Kongo te zajednici Školskih sestara franjevki Krista Kralja u Ugandi u Rwanyeni, na putu za Kampalu s. Lidija Bernardica Matijević, provincijska predstojnica Splitske provincije Presvetog Srca Isusova posjetila je u četvrtak, 31. kolovoza 2023. zajednicu Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Rwentobu, koja u toj afričkoj državi, u nadbiskupiji Mbarara, djeluje od 2018. godine, objvljeno je na mrežnoj stranici ssf.hr.

S. Lidiju pratile su još četiri sestre: s. Mislava Prkić, dugogodišnja misionarka u Kongu, s. Francoise Balibuno Ciza, povjerenica Misije u Kongu, s. Immaculee Mauwa Kashera i s. Theresita Nashobole Mufuliro, studentica teologije u Splitu.

Zajednica sestara u Rwentobu radosno je dočekale sestre, a s. Ivka Lučić, kućna predstojnica, uime zajednice izrazila je srdačnu dobrodošlicu i poželjela im ugodan boravak.

Iako su u ovoj zajednici sestre boravile kratko, imale su priliku pobliže upoznati djelovanje sestara franjevki u tom mjestu. S. Lidija u knjizi dojmova tom prigodom napisala je: “Zadivljene smo onim što su sestre postigle u prvih 5 godina boravka. Uz Božju pomoć i sestrinsku podršku nadamo se i daljem napretku ove zajednice. Pomoć najpotrebnijima u ovim krajevima donosi blagoslov cijeloj našoj Kongregaciji“.

Sljedeći dan, 1. rujna u jutarnjim satima svetu misu u sestarskoj kapeli predslavio je gvardijan iz župe Rushooka fra Peter Mburu s nakanom za sve sestre u Družbi. U propovijedi se osvrnuo na evanđelje dana (Mt 25,1-13), koje govori o „mudrim i ludim djevicama“. Potaknuo je sestre na razmišljanje o „ludim djevicama“. „Zašto im se tako dogodilo – traže pomoć od drugih, ali pomoć ne dobivaju? Dakle, izgubile su svoju priliku da udu na svadbu sa zaručnikom. Kako se osjećamo kada nam je nešto odbijeno? Kako se osjećamo kada nam netko negativno odgovori na našu molbu? Potrebno je moliti da i mi u našem apostolatu ne zaboravimo potrebe drugih. I mi unutar zajednica trebamo moliti jedni za druge, ne smijemo nikoga odbacivati. U patnji i uspjehu trebamo biti zajedno – to je poruka našeg zajedničkog života“, zaključio je propovjednik. Na koncu je zazvao Božji blagoslov na sve putnike i sestre u pohodu, kao i sve sestre koje ostaju u svojim redovničkim zajednicama, služeći potrebitima.

Nakon svete mise i doručka sestre iz Splita nastavile su svoje putovanje.

Bivša provincijska predstojnica s. Kata Karadža, koja se početkom veljače 2022. godine pridružila zajednici sestara u Rwentobu, u osvrtu na pohod sestara napisala je: „Susreti obogaćuju, a još su posebniji kada se susret dogodi sa sestrama ili nekim iz domovine. Obogaćene susretima zahvaljujemo s. Lidiji i sestrama na dolasku u nadi da će nam doći ponovno i ostati barem malo duže.

Bogu zahvaljujemo za mnoge primljene darove među kojima je i dar sestara i zajedništva. Osim toga danas smo obdareni kišom koja je pala nakon više mjeseci suše i prašine. Svi smo obdareni blagoslov od Boga, taj blagoslov poželimo jedni drugima.“ (missio.ba)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji